Bijstand bij werken

Assistance travaux

Zich inschrijven voor een bijstand bij werken

Annuleren

Inschrijvingen

Date: 
/
Zich inschrijven voor een bijstand bij werken

U wenst de isolatie van uw gebouw te verbeteren, de verwarmingsketel te vervangen, fotovoltaische zonnepanelen te plaatsen, ... maar als opdrachtgever voelt u zich machteloos tegenover de logheid en de complexiteit van de te ondernemen acties of het uit te voeren project?

Daarom biedt BRUXEO u gratis ondersteuning aan bij de uitvoering in de vorm van een "bijstand bij werken". De energie- en renovatieadviseurs van BRUXEO kunnen u in elke fase helpen. Ze kunnen tussenkomen vóór of tijdens de uitvoering.

Hieronder vindt u de details van de ondersteuning die we u kunnen bieden: 

 • Identificatie van de meest relevante verbeteringen (eventueel op basis van een bestaande audit of een in het kader van een uitgevoerde energiediagnose).
 • Proeflezen of schrijven van technische clausules in uw bestek of een lijst van kwaliteitscriteria die aan de installateur/aannemer moeten worden meegedeeld om :
  • de premiecriteria te respecteren
  • de geldende wetgeving te respecteren
  • voor een daling van uw energieverbruik te zorgen
  • de kwaliteit en de vergelijkbaarheid van de aanbiedingen te garanderen
 • Analyse van technische offertes en uitvoering van een vergelijking.
 • Advies voor de financieringsbron (eigen middelen, externe investering,) en het verkrijgen van steun (premies, belastingaftrek ...).

Het Brussels Gewest moet zijn uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met ten minste 40% (ten opzichte van 2005) en tegen 2050 met ten minste 80% verminderen. Daarvoor is het doel van het Brussels Gewest de tertiaire sector (en dus de social profit-sector) tegen 2050 omvormen tot een sector met energieneutrale gebouwen. BRUXEO kiest ervoor om via zijn energiediagnose-verslagen en adviezen de social profit-sector stap voor stap te begeleiden naar deze visie voor 2050. Daarom gaat ons advies, bijvoorbeeld op het gebied van isolatie, verder dan de criteria van de energiepremies of de EPB.

Bent u van plan om grote renovatiewerken te doen? Misschien is het dan best om met een studiebureau of een architect te werken. Wij begeleiden u bij het opstellen van specificaties om dit studiebureau aan te wijzen en we bieden u een geïnformeerde en onafhankelijke blik op elke stap van uw project met betrekking tot energie.

Mocht u vragen hebben, neem dan contact met ons op via energie@bruxeo.be, of vul het formulier bovenaan de pagina in om u in te schrijven.