28 juni 2021

Webinar "Ventilatie en gezondheidscrisis : hoe kan ik mijn mechanisch ventilatiesysteem optimaal beheren ?"

Ventilation

Inschrijvingen

Date: 
28 juni 2021
/
Webinar "Ventilatie en gezondheidscrisis : hoe kan ik mijn mechanisch ventilatiesysteem optimaal beheren ?"
De presentatie kan worden gedownload onder "pièces jointes" onderaan de pagina.

 

In deze periode van gezondheidscrisis krijgt het belang van het inademen van lucht van goede kwaliteit een geheel nieuwe dimensie. Het belang van de ventilatie van gebouwen is dan ook zeer groot geworden, vooral als we kijken naar de hervatting van de activiteiten in bepaalde sectoren, zoals de culturele sector.

Sinds het begin van deze crisis is er echter veel informatie (adviezen, voorschriften) verstrekt, en het is moeilijk te begrijpen welke reflexen moeten worden gevolgd om een toereikende luchtkwaliteit in gesloten ruimten te waarborgen. Het wordt ook een ingewikkelde taak om hygiëne en ecologie in dit gebied met elkaar in evenwicht te brengen.

Om de regels en adviezen van de overheid te verduidelijken en u zo duurzaam mogelijke oplossingen te bieden in reactie op deze regelgeving, organiseren wij dit webinar. Dit webinar is bedoeld voor instellingen die al over een mechanisch ventilatiesysteem beschikken. Het zal u helpen uw huidige installaties aan te passen om te zorgen voor voldoende luchtverversing zonder overmatig energieverbruik.

Dit webinar wordt georganiseerd in samenwerking met het Centre scientifique et technique de la construction (CSTC). Er zullen video's van het CSTC worden uitgezonden die specifiek over het thema ventilatie en de COVID 19-pandemie zijn ontwikkeld. Samuel Caillou, hoofd van het HVAC-laboratorium van het CSTC, zal deelnemen aan de vraag- en antwoordsessie. Als deskundige op het gebied van ventilatie heeft hij ook deelgenomen aan de opstelling van het dossier met aanbevelingen voor de praktische implementatie en bewaking van ventilatie en binnenluchtkwaliteit in het kader van COVID-19.

Beschikt uw gebouw niet over een ventilatiesysteem, schrijf u dan in voor het webinar "Ventilatie en gezondheidscrisis : korte- en langetermijnvisie".

Programma

Programma

Praktische informaties

Wanneer ? Maandag 28 juni, van 9u30 tot 11u30.

Waar ? On line. Er zal u een link worden toegestuurd om toegang te krijgen tot de webinar.

Kostprijs ? Gratis maar verplichte voorafgaande inschrijving.

Doelpubliek ? Social profit sector : vzw's en instellingen met mechanische ventilatiesysteem, directeurs, technisch verantwoordelijken, coördinatoren, preventie en milieu-adviseurs. 

Taal ? De opleiding wordt gegeven in het Frans, maar het opleidingsmateriaal is beschikbaar in het Nederlands.