7 november 2021

BRUXEO werft een adviseur energierenovatie aan

Interview

Inschrijvingen

Date: 
7 november 2021
/
BRUXEO werft een adviseur energierenovatie aan

Algemene informatie

Categorie van beroep : adviseur energierenovatie

Sector van activiteit : social profit, verenigingen

Werkschema : voltijds (38u/week), mogelijkheid tot 4/5de 

Plaats(en) van tewerkstelling : Brussel (1000) 

Gewenste begindatum : 1 december 2021

Functie en taken

In het kader van de Energie Pack ontvangt BRUXEO een subsidie van Leefmilieu Brussel om Brusselse vzw's te ondersteunen bij het verbeteren van de energieprestaties van hun gebouwen. U maakt deel uit van een dynamisch team van 4 energieadviseurs. U beheert en ontwikkelt het « Energie Pack » project in teamverband en voert bezoeken op het terrein uit aan kleine, middelgrote en grote tertiaire gebouwen.

Als adviseur energierenovatie binnen BRUXEO moet u de volgende taken uitvoeren :

 • Bijstand aan bouwheren van de social profit sector bij de uitvoering van isolatiewerkzaamheden in hun gebouw(en) (gedetailleerde informatie: Bijstand bij werken | BRUXEO).
 • Uitvoering van energiediagnoses van gebouwen van social profit ondernemingen, inclusief bezoeken ter plaatse en het opstellen van een rapport (kleine, middelgrote en grote ondernemingen).
 • Analyse van verlichtings- en verwarmingsinstallaties 
 • Opvolging van de monitoring van het verbruik van vzw’s die beroep doen op onze diensten.
 • Organisatie van twee seminaries per jaar over een energie gerelateerd thema.
 • Ontwikkeling van tools
 • Teambetrokkenheid bij het beheer en de ontwikkeling van het project : planning van het project, ontwikkeling van nieuwe diensten, activiteitenverslagen, indiening van offertes, enz.

Profiel van de kandidaat

Opleiding(en) : 

Ingenieur of architect, met opleiding of gelijkwaardige ervaring in energie, of enig ander universitair/hoge schoolprofiel met bewijskrachtige ervaring in energie van minimaal 3 jaar.

Gewenste werkervaring :

Minimaal 3 jaar beroepservaring op de bovengenoemde gebieden is wenselijk. Ervaring met of kennis van de private en openbare social profit sector (non-profit) is een pluspunt.

Vaardigheden : 

 • BRUXEO is op zoek naar een medewerker.kster met de hierboven vermelde opleiding en/of ervaring.
 • De kandidaat zal kunnen genieten van een opleiding over enkele technische aspecten (energiediagnose van een gebouw, verwarmingsinstallatie, enz.)
 • De kandidaat moet affiniteit hebben met cijfers, interesse in energietechnologie, graag in publiek en in vergadering het woord nemen, een goede schrijfvaardigheid, een geest van analyse en synthese.  
 • De volgende elementen zijn activa :
  • Ervaring in projectbeheer. De opdracht vereist zeer goede vaardigheden op het gebied van organisatie, planning en tijdbeheer ;
  • Affiniteit met EPB-wetgeving, stedenbouwkundige vraagstukken en overheidsopdrachten ;
  • Ervaring met toezicht op de bouwplaats en dialoog met aannemers/installateurs.
 • Autonoom zijn, ruimte voor creativiteit en initiatief, gemakkelijke integratie in een team en verwachting om samen met de leden te werken.

Talen :

Tweetalig Frans-Nederlands met het vermogen om in beide talen te schrijven.

Specifieke kennis :

Standaardgebruik van een PC en van de Microsoft-familie softwares - Office (Word, Access, Excel, Powerpoint, Outlook).

Praktische informatie

Werkregime : voltijds (38u/week), 4/5de mogelijk

Salaris : CP 330 barema’s – schaal 1.80

Voordelen : groepsverzekering en maaltijdcheques. Mogelijkheid om een MIVB-abonnement of een prepaid treinkaart te hebben bij gebruik van deze vervoerswijze voor woon-werkverkeer. Mogelijkheid tot telewerken.

Geïnteresseerd ? Vul dan het onderstaande sollicitatieformulier in met uw CV vóór maandag 8 november 2021. Om discriminatie te voorkomen worden de sollicitaties in de fase van de voorselectie anoniem behandeld.

Na een eerste selectie op basis van bovenvermelde formulier wordt u gevraagd om thuis een schriftelijke opdracht uit te voeren. Deze moet uiterlijk op maandag 22 november om 9u per e-mail worden verzonden. Tot slot wordt op woensdag 24 november 2021 namiddag een individueel interview aangeboden.

BRUXEO steunt actief het beleid van Actiris over inclusie, bevordering van diversiteit en strijd tegen discriminatie.