5 juni 2018

Seminarie: Energie-efficientie in collectieve keukens en wasruimtes

Download de presentatie : PDF-pictogramKeukens en wasruimtes BRUXEO.pdf

Het energieverbruik van collectieve keukens en wasruimtes zijn niet te onderschatten! Sommige onderzoeken stellen vast dat het energieverbruik tot 15% van het totale verbruik kan vertegenwoordigen. Vaak wordt dit aspect ook weinig of slecht onderzocht tijdens energie-audits of scans. Aan de hand van dit seminarie komt u meer te weten over hoe u energiebesparingen kunt realiseren in uw professionele keukens en wasruimtes

Vincent Sechehaye, expert in architectuur en ontwikkeling van collectieve keukens, zal ons meer details geven over de technische- en energie-eigenschappen van alle keukenelementen: koeling, ventilatie en afzuigkap, vaatwasser, kookapparatuur en wasruimtes.

Dit seminarie wordt in samenwerking met het studiebureau " Sechehaye Étude & coordination " en Brussel Leefmilieu georganiseerd. Tweetalige seminarie met simultane vertaling en slides in beide talen.

Programma

9u

Ontvangst

 

9u15

Rationeel Energie Gebruik (REG)-praktijken voor collectieve keukens:

  • Aankoop en keuze van keukenapparatuur
  • Keukenontwerp
  • Werkschema in de keukens

Kelly Timperman, Energy Advisor

10u

Presentatie van REG-technologieën voor collectieve keukens:

  • Koelinstallaties
  • Soorten vaatwassers
  • Warm water voor huishoudelijk gebruik

Studiebureau « Sechehaye Étude & coordination »

10u30

Koffie-pauze

 

10u45

Presentatie van REG-technologieën voor collectieve keukens:

  • Ventilatie en evolutie van afzuigkap
  • De voor- en nadelen van gas en elektriciteit in keukens

Wasruimtes

Studiebureau « Sechehaye Étude & coordination »

11u15

Om verder te gaan…

Conclusie en vragen/antwoorden

Kelly Timperman, Energy Advisor

11u45

Lunch sandwich

 

Praktische informatie

Wanneer? 5 juni 2018 van 9 tem 12u30.

Waar? Hostel jacques brel : zavelput 30, 1000 Brussel 

Doelpubliek? Social-profit sector - Directeurs, technische of energie-verantwoordelijke