6 oktober 2022

Seminarie "Gedragswijziging : bewustmaking rond het rationeel energiegebruik"

Sensibilisation

Inschrijvingen

Date: 
6 oktober 2022
/
Seminarie "Gedragswijziging : bewustmaking rond het rationeel energiegebruik"
De presentatie kan onder "pièces jointes" onderaan de pagina gedownload worden.

 

In het algemeen wordt geschat dat met een geslaagde bewustmakingscampagne 10-15% energie kan worden bespaard met bijna geen financiële investering.

Oude gewoonten veranderen is echter niet altijd gemakkelijk. Het is dus van essentieel belang goed na te denken alvorens een bewustmakingscampagne op te zetten: uw doelgroep kennen (motiveringsbarrières en -hefbomen, leeftijd, enz.), bewustmakingsinstrumenten kiezen die aangepast zijn aan uw publiek, de fasen van de bewustmakingscampagne bepalen, evaluatie-indicatoren vaststellen, enz. 

Dit seminarie van een volledige dag zal 's morgens de theoretische grondslagen van de gedragswijziging behandelen, maar ook talrijke voorbeelden uit het veld die BRUXEO heeft verzameld, met name in het kader van de ondersteuning door haar energiedienst.

In de namiddag zal de theorie in praktijk worden gebracht door te experimenteren met verschillende bewustmakingsinstrumenten en een oefening in subgroepen over hoe een bewustmakingscampagne in uw instelling kan worden uitgevoerd

De sprekers en moderators van dit seminarie zijn Kelly Timperman (NL/FR) en Muriel Jadoul (FR), energieadviseurs van BRUXEO. Zij helpen al een aantal jaren non-profitorganisaties bij hun bewustmakingscampagnes. 

Programma

Programma

Praktische informaties

  • Wanneer ?  Donderdag 6 oktober 2022.
  • Waar ?  Jeugdherberg J. Brel - zaal Delvaux. Zavelput 30 - 1000 Brussel.
  • Kostprijs ?  Gratis maar verplichte voorafgaande inschrijving. Aangeboden lunch.
  • Doelpubliek ?  Brusselse social profit sector en publiek : directeurs, technisch verantwoordelijken, preventie- en milieuadviseurs, toute personne souhaitant réaliser une campagne de sensibilisation ... iedereen die een bewustmakingscampagne wil voeren...
  • Taal ?  De opleiding wordt in het Frans gegeven, maar het opleidingsmateriaal is beschikbaar in het Nederlands. Een van de sprekers is tweetalig en zal de oefening en workshop in de namiddag in het Nederlands animeren.
Bruxeo wil dit evenement toegankelijk maken voor iedereen. Indien u een specifieke regeling nodig heeft, laat het ons dan weten bij uw inschrijving. We zullen voor zover mogelijk aan uw verzoeken tegemoetkomen.