Derde investeerders

Tiers-investisseurs

De investering van derden is interessant omdat het de plaatsing van een fotovoltaïsche paneelinstallatie kan vergemakkelijken als u niet over het eigen vermogen, de tijd of de technische kennis beschikt om een dergelijk project te beheren. De derde investeerder neemt immers alle investeringskosten voor zijn rekening en zorgt voor het beheer en het onderhoud van de installatie.

Aangezien de derde investeerder bij de verkoop van groenestroomcertificaten wordt vergoed, zal hij bijvoorbeeld een controle-instrument plaatsen om in zijn eigen belang te allen tijde een optimale productie te waarborgen. Van uw kant profiteert u van alle geproduceerde energie. Door de installatie van fotovoltaïsche panelen kunt u dus het bedrag van uw elektriciteitsrekening verminderen.

Voordat u een contract met een derde investeerder ondertekent is het nuttig om een reeks tips door te lezen om u te helpen bij het uitvoeren van deze samenwerking en om de kwaliteit van het project te garanderen.

U kunt ook de onderstaande video’s van de webinar bekijken. Tot slot, of u nu al dan niet een beroep doet op een derde investeerder, biedt Bruxeo een projectmanagementdienst aan om u tijdens de belangrijkste fasen van uw project voor de installatie van fotovoltaïsche panelen te ondersteunen.

Hier is de lijst van derde investeerders met wie u zou kunnen samenwerken voor een investeringsproject in fotovoltaïsche panelen : PDF-pictogram Lijst derde investeerders_FP.pdf

Seminarie "Fotovoltaïsche panelen en derde investeerders" 2020 :

Soltis - Derde investeerders (FR)
Leefmilieu Brussel – Adviseur hernieuwbare energie (FR)
ASBL Cité Joyeuse – Feedback van een project van installatie van fotovoltaïsche panelen met financiering door derde investeerders (FR)
Q&A van seminarie (FR)