12 februari 2019

Seminarie "Financiering van energie-renovaties van gebouwen van de brusselse social-profit sector"

Inschrijvingen

Date: 
12 februari 2019
/
Seminarie "Financiering van energie-renovaties van gebouwen van de brusselse social-profit sector"
Download de presentatie : PDF-pictogram 1. BRUXEO Introductie.pdf PDF-pictogram 2. LB Langetermijnperspectief renovatie.pdf PDF-pictogram 3.1 LB Energiepremies 2019.pdf PDF-pictogram 3.2 LB Steun voor investering.pdf PDF-pictogram 4. Belfius Financiering.pdf PDF-pictogram 5. Brugel Groenestroomcertificaten.pdf PDF-pictogram 5.1 BE Zonnekaart.pdf PDF-pictogram 6. Energiris Derde partij investeerders.pdf PDF-pictogram 7. Zonnepanelen - Institut Ste-Anne.pdf PDF-pictogram 8. Soltis Fotovoltaïsch.pdf PDF-pictogram 9. BRUXEO Conclusie.pdf

Om te reageren op de cruciale uitdaging van massale reductie van broeikasgasemissies, is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bezig met de ontwikkeling van een langetermijn-renovatiestrategie (tegen 2050). Het realiseren van de ambitieuze doelstellingen van deze strategie vereist een echte transitie die vandaag moet worden gestart.

Om de social-profit (niet-commerciële) sector te ondersteunen bij dit energierenovatieproces, is vanaf januari 2019 een nieuwe financiële investeringssteun beschikbaar als aanvulling op de energiepremies; het zal op dit seminarie gepresenteerd worden.

Bovendien kunt u met verschillende financieringsmechanismen zoals dat van derde-investeerders, crowdfunding en groene certificaten nu de energieprestaties van uw gebouwen verbeteren en een producent van hernieuwbare energie worden.

Verschillende voorbeelden en feedbacks zullen worden gepresenteerd met een focus op de praktische aspecten van het implementeren van deze financieringsprocessen.

Programma

Praktische informaties

Wanneer ? 12 februari 2019, van 9u tot 13u30.

Waar ? De Markten, Spiegelzaal  - Oude Graanmarkt 5 , 1000 Brussel.

Kostprijs ? Gratis maar verplichte voorafgaande inschrijving. Lunch aangeboden om 12u.

Doelpubliek ? Directeurs en technisch verantwoordelijken van niet commerciële en publieke sectoren.

Taal ? Tweetalig. Slides in beide talen, en simultaanvertaling.